Får Mac virus? Trenger jeg en Mac Cleaner?

Kan Mac få virus og trenger jeg antivirus til Mac? Det korte svaret er ja. Apple-datamaskiner er vanligvis mindre mottakelig for å infiseres av virus sammenlignet med en Windows-datamaskin.  Dette er hovedsakelig på grunn av at Windows-markedet er mye større, virusutviklere vil ramme så mange ofre som mulig, og ved å treffe flere personer er det større sjanse for at viruset spres. Å bruke tid på å utvikle et virus for en liten prosent av markedet ville nesten være bortkastet tid for dem.

En Mac Cleaner er veldig viktig. Listen vår anbefaler noen som er gode for alle enheter, eller Clean my Mac eller MacKeeper som kun er til Mac.

Under er noen grunner for at Apple-datamaskiner har større sannsynlighet for å få virus enn datamaskiner med Windows:

  1. Mac OS X er bygd på Unix Kernel, som er et av de eldste og sikreste tilgjengelige operativsystemene.
  2. Utviklere av virus er mer kjent med Microsoft Windows, så det er lettere for dem å lage virus for denne plattformen.
  3. De fleste skriptene, verktøyene og koden som brukes til å lage virus eller skadelig programvare er laget for å brukes med Microsoft Windows.
  4. Mac har et innebygget sikkerhetsprogram som heter Gatekeeper som forhindrer at tredjepartsprogrammer startes med mindre de er digitalt signert og godkjent av Apple.

Det finnes imidlertid verktøy som kan gi virus både for Mac og Windows via utvidelser for nettlesere og plugins som Java eller Adobe Flash.  De fleste brukere vil ha disse installert, noe som kan undergrave sikkerheten til hele systemet.

I dag er Macer blitt så populære at markedet er mer fristende for utviklere av virus, noe som gjør at virus blir mer og mer vanlig også for Mac.  I 2014 ble en stor sikkerhetsfeil oppdaget – hvis du var tilkoblet et usikret trådløst nettverk, kunne en hacker skaffe tilgang til alle personopplysningene dine.

For sikkerhets skyld anbefaler vi å beskytte Macen din med et antivirusprogram. Sikkerheten kommer først!Offentlig

Innhold, resultater, rangeringer, trender og vurderinger på denne siden er etter topp10besteantivirus.com sitt eget skjønn. Informasjonen er kun til forsknings- og informasjonsformål. Vi gjør vårt beste for å holde all informasjon oppdatert og nøyaktig, men kan ikke garantere det grunnet konstante endringer i antiviruslandskapet. For at informasjonen skal være gratis, får topp10besteantivirus.com kompensasjon fra noen firmaer som er utvalgt til å vise produktene sine. Vær oppmerksom på at kompensasjonsnivået påvirker plassering og rekkefølge for når firmaene presenteres.